dimecres, 25 de febrer del 2009

ESCRIURE UN CONTE


Ara que ja sabem escriure un conte, intentarem escriure'n un de nostre. Per fer-ho, però, has de tenir en compte que han d'aparèixer, seguint el mateix ordre, els elements mostrats aquí dalt: un nin i una nina, el paisatge, un tresor, una bruixa i una casa.
Anima't i envia el teu!

16 comentaris:

  1. PORTO VALUM
    Un dia, fa molts anys, quan les bruixes i els dracs habitaven, dos nins, na Teresa i en Dani, anaven pel bosc de Porto Valum. Eren germans i sempre es barallaven perquè deien:
    La mare em vol més a mi.
    No, a mi.
    No, a mi.
    I es barallaven. Aquell dia en Dani es va enfadar i se'n va anar al bosc, i na Teresa va anar a buscar-lo. Es van trobar i varen anar corrent cap casa, però s'espantaren en veure un porc i varen anar cap a una cova. De la cova varen sortir a un camp on hi havia un tresor, el varen agafar i es van trobar amb una bruixa que els va dir:
    Veniu a la meva casa i us donaré xocolata.
    Varen anar, els va donar xocolata i van arribar a casa contents i rics. I aquí va acabar aquesta aventura d'en Dani i na Teresa.

    ResponElimina
  2. Leti Castelló i Júlia Benevelli 1r D2 d’abril del 2009, a les 20:08

    EL TRESOR M.A.
    Na Mònica i n'Adrià eren germans i els agradava molt jugar. Un dia, li varen dir a la seva mare que se n'anaven a jugar al camp. Jugaren i jugaren fins que varen trobar una cova. Era fosca però varen seguir fins al fons de la cova. Trobaren un tresor que estava dins una bolla lila gegant. Es veia tancat així varen agafar la bolla amb el tresor i tornaren cap a casa.
    Mentre caminaven varen veure una bruixa que a la seva escombra duia penjada una clau. N'Adrià i na Mònica varen pensar que aquella clau obria el tresor. Anaren darrere d'ella fins que va parar a una casa, varen mirar per la finestra i van veure que la bruixa menjava i que l'escombra amb la clau estava al jardí. Idó varen anar corrent cap a l'escombra, la varen agafar i se'n varen anar volant amb el tresor a les mans. Van arribar a casa i el varen obrir. Estava ple d'or, de diamants, de joies, de robís, zafirs... Es varen fer rics. Fi.

    ResponElimina
  3. ELS NENS I LA BRUIXA MARTES
    Hi havia una vegada dos nins que podien fer màgia gràcies a la seva bareta.Els dos nins vivien en les muntanyes a soles sense els pares. Una vegada que varen anar-se'n a passejar varen trobar un mapa del tresor. El mapa deia que es trovava davall d'un cirerer.Els nins varen anar a buscar-lo fins que va arribar una bruixa que els volia robar les baretes però els nins la van transformar en una rata negra sense cua.Els nins tot conmoncionats varen tornar a casa.

    ResponElimina
  4. EL TRESOR DE LES BRUIXES NEGRES
    Hi havia una vegada,uns nins que estaven jugant amb petards. Ells es deien Teresa i Gabi i que estaven jugant baix d’un arbre i baix terra hi havia un tresor que era guardat per les bruixes negres.Ells no ho sabien però van fer un forat per amagar un petard. Però de repent van tocar una caixa que era el tresor.El van treure el van obrir i estava plena de monedes d'or i de repent van venir les bruixes negres i els van fer un conjur a en Gavi i na Teresa i ho van impedir amb un escut que havia al terra i la màgia va rebotar i van tornar cap a les bruixes negres i ells es van quedar amb el tresor Bruixut Negre.

    ResponElimina
  5. ELS NINS I EL TRESOR
    Hi havia una vegada un nin i una nina que volien ser mags de petits, però no podien perquè no tenien poders de màgia. Varen anar a un bosc on ningú s’atrevia anar perquè hi havia una bruixa que guardava un tresor en una rama d’una alzina. Els germans com pensaven que ja tenien poders de màgia, s’en varen anar a l’alzina on la bruixa tenia el tresor. Varen veure que la bruixa estava dormint i varen aprofitar el moment de robar el tresor. Els germans varen anar a casa per a vore el tresor. Quan el varen obrir varen veure que no hi havia res.

    ResponElimina
  6. EL CONTE DEL TRESOR
    HI havia una vegada uns nens que eren Mag, i un dia es varen perdre al bosc.
    Ells eren pobres, jugaven a trobar un tresor de mentira però van trobar un de veritat al bosc on es varen perdre .
    I el tresor era de la bruixa i va anar a robar-los-el però no ho va aconseguir.
    I amb els diners del tresor es varen casar i varen comprar una casa al camp. I al cap dels anys varen tenir fills i fundaren una familia.

    ResponElimina
  7. N´ENRIC I NA SONIA
    Hi havia una vegada un nen que es deia Enric i una nena que es deia Sonia de 12 i 13 anys. Estaven jugant amb una barreta i encenien cotes. Era primavera i hi havia moltes flors. Com anaven pel camp van trobar una cova, varen trobar un tresor , el van obrir i tenia un munt de monedes d´or. Se’n van anar amb les monedes, però hi havia una bruixa volant per dalt d´ells. La bruixa va passar pel costat dels nens, que eren orfes. La bruixa se’ls va endur a la seva casa, que era molt bonica, i els nins li varen ensenyar les monedes i es van quedar a viure tots junts.

    ResponElimina
  8. LA BRUIXA MARA…
    Aixo era una vegada una bruixa, que es deia Mara.
    Lucas i Marta eren uns germans orfes, no tenien pare ni mare.
    Lucas li proposà a Marta de donar una volta per les altes muntanyes.
    Mara, la bruixa que vivia en les altes muntanyes va escoltar un soroll,
    per una vall. La bruixa va mirar per la vola de cristal i va veure a Lucas i Marta.
    Amb molta ràbia perquè es creia que volien robar el seu tresor, el va guardar baix de terra, i se’n anar volant cap un altre joc.
    Lucas i Marta quan van arribar a dalt del tot, van veure la casa de la
    Bruixa i per curiositat van entra dins. Tot era impressionant, tota la casa
    era recoberta d’or pur, els nens, impressionants, varen agafar tot el que pogueren.
    La bruixa quan va entrar dins la casa i va vuere que li faltava moltes cosas els va
    enviar una maledicció, que va durar fins a la mort dels dos germans.

    ResponElimina
  9. EL TRESOR DELS NINS
    Hi havia una vegada uns nins que vivien al camp.
    Un dia estaven celebrant l'aniversari d’en Daniel, i na Magdalena li va regalar veles per prendre. No tenia res més que regalar-li perquè eren pobres.Després per divertir-se se’n varen anar al camp i es varen estirar a l’herba. I a en Daniel hi havia algo que li molestava, volia veure que era. Varen mirar i era un cofre que pensaven que estava replet de golosines i joguines . Quan el van obrir varen veure que estaba replet de monedes d’or varen pensar que la seva pobresa ja havia acabat però de repent va venir una bruixa que es feia dir Dukeixon i que volia que li donesin totes les monedes que havien trobat. En daniel li va dir en veu fluixeta que anessin a casa corrent quan varen i quan arribaren es varen amagar a l'habitació. La bruixa els va donar com a perduts perqu no els trobaba. Era una bruixa novata...
    I en Daniel i na Magdalena varen veure a la bruixa com se n'anava i varen ser rics tota la seva vida.

    ResponElimina
  10. LA BRUIXA PEPA I EL TRESOR



    Hi havia una vegada, una nina i un nin que es deien Lola i Ivan, els dos de set anys. Un dia anaven pel bosc i es trobaren una bruixa enterrant un tresor. La bruixa es deia Pepa, era baixeta i portava els cabells de punta. La seva roba era horrible i encara més horribles les seves sabates. N'Ivan que era molt aventurer, li va dir a na Lola que volia anar a buscar el tresor, així ho varen fer. Al cap d'uns minuts, varen començar a excavar fins treure del tot la caixa. Llavors entre els dos portaren el tresor a una casa abandonada que hi havia al bosc.
    Com que eren rics varen viure tota la vida allí, sense saber res de la bruixa que va enterrar el tresor.

    ResponElimina
  11. EL TRESOR DE LA BRUIXA
    Hi havia una vegada dos nins que es deien Marcos i Jacobo. En Marcos era alt i musculós, amb el cabell ros i bastant curt; en Jacobo tenia el cabell molt arrissat i era més baix.
    Un dia, varen anar al bosc a passejar i veieren una bruixa, era molt lletja, tenia el cabell de punta i vestia molt malament. Els dos nins la varen seguir fins casa seva, la bruixa vivia a una casa abandonada en mig del bosc en Marcos no volia seguir-la més però en Jacobo sí que volia i com que ell era més gran li va fer cas i el va seguir.
    Es varen ficar a la casa i es varen amagar a un racó on hi havia una porta. La bruixa els va veure així que es varen ficar per aquella porta, en aquella habitació hi havia un gran tresor, el varen agafar i se l'emportaren a casa seva, així es varen fer rics


    fi.
    Eva Badosa Torres

    ResponElimina
  12. LA CASA DEL TRESOR

    Eren dos germans que vivien en la ciutat,un dia els seus pares van decidir visitar el avis que vivien en el camp.
    Quan van arribar,el avis no estaven a casa, hi havia una nota que posava:ESTAREM DE VIATGE DURAN T UNA SETMANA .
    Els pares van decidir dormir en el cotxe i quan es fes de dia tornar a la ciutat,mentrestant els dos germans van veure una llum que brillava dins el bosc i van decidir anar,era una casa una mica abandonada . Dins hi havia una bruixa que estava fent una poció ,la bruixa va agafar la granera i se'n va anar volant,els germans van aprofitar per entrar,davant de la taula hi havia un bagul, el van obrir estava ple d'or, maragdes,rubís,...
    El van agafar i se'n van tornar al cotxe.
    De dia se'n van anar i mai mes varen tornar.

    ResponElimina
  13. Azahara Méndez 1r ESO A22 de gener del 2010, a les 9:33

    Sandrolina era un petit poble on vivien dos germans; na Patrícia, de quinze anys; i en Gonzalo de dotze anys.
    Un dia els veïns d'aquests dos nins es van quedar escandalitzats en veure com una dona vella, d'uns setanta anys, aproximadament, s'enduia als dos germans. Els pobres veïns, de tan escandalitzats com estaven, no van poder ni cridar, sincerament, no s'ho podien creure.
    Els veïns de Sandrolina tenien raó, el dos nins van ser segrestats per una malvada bruixa.
    La bruixa se'ls va endur a una petita casa del bosc,i els va tancar amb clau en un soterrani.
    Durant uns moments, la bruixa es va oblidar de tancar la porta amb clau després de donar l'aigua i el pa diari als dos germans. En Gonzalo es va adonar de que la segrestadora havia tancat la porta sense clau. Na Patrícia li va dir que es quedés enrere, que ella miraria per la porta, i així ho va fer, na Patrícia va obrir un poc la porta, i es va quedar de pedra quan va veure el que aquella dona feia y deia.
    La dona estava amb una paella molt grossa ficant-hi ingredients, y cantant ''demà em vaig a menjar a aquests dos nins, perquè?? Doncs perquè sóc una bruixa''. Els dos nins van quedar com roques a l'escoltar el que aquella ''bruixa'' volia fer-los, en Gonzalo va començar a plorar i la ''bruixa assassina'' va anar corrent cap a ells i els va tancar la porta amb clau. Ells no s'ho podien creure.

    Al matí següent, quan la bruixa li anà a donar el pa o l'aigua, en Gonzalo
    va agafar a la bruixa i la va espitjar i va caure per les escales. Mentrestant na Patrícia estava baix, mirant tot el que hi havia, entre tot tipus de coses ( jocs, pols, brutor, graneres...) va trobar un cofre, na Patrícia, va anar i sense pensar-ho ni una vegada va anar i el va obrir, dins hi havia molts de sous, joies de les bones i més.
    Quan na Patrícia va anar a dir-li-ho a en Gonzalo, es va trobar a la bruixa tirada al terra i plena de sang, i també es va trobar a en Gonzalo plorant pel que havia fet, na Patrícia li va dir que deixés de plorar i que anés a cridar a la policia, ràpidament. El nin va dir -li que ja ho havia fet, que la policia estaria allí prompte. Na Patrícia va anar a buscar el tresor. En Gonzalo al veure'l es va quedar estupefacte. Un minut més tard van arribar quatre cotxes patrulla de la policia,.
    La policia els va donar de menjar, i els va cuidar, els nins es van quedar el tresor, amb el que es van fer multimilionaris.

    ResponElimina
  14. Hi havia una vegada dos nens que jugaven dins un bosc.
    Els dos nens varen estar tot el dia jugant, no es varen adonar
    que s'havia fet de nit.
    Els dos nens varen construir una petita casa on varen passar la nit.
    Quan es varen despertar varen veure una bruixa que volava
    pel cel. La bruixa els va veure i els va portar a una cova, els va lligar
    i els va deixar allí.
    Els nens es varen deslligar quan la bruixa se'n va anar, varen veure al
    final de la cova una lluentor i varen anar a veure que era.
    Varen descobrir el tresor, i el varen portar a casa seva.

    FI

    ResponElimina
  15. Pedro Lodeiro 1r ESO A22 de gener del 2010, a les 9:39

    Narnia

    Hi havia una vegada dos nens de California que passaven l'estiu amb els seus avis perquè els pares treballaven a la seva empresa. Els nens que es deien Carles i Maria estaven agafant el tren quan de sobte dues persones els van agafar i se'ls van portar a la seva casa que estava enmig d'un bosc fosc i dens. En aquest bosc, deia una llegenda, hi havia una bruixa amagada que si la trobaves
    te donaria un tresor de 10.000.000 euros que hauries que donar a la beneficència si no cauria una maledicció sobre tu. Els nens desconcertats varen aconseguir escapar i es varen endinsar al bosc
    i allí varen trobar a la bruixa i varen donar el diners i la bruixa els va fer un encanteri per
    que el nens tingueren bona sort.

    ResponElimina
  16. Sara Maria Roig Tur 1r ESO A22 de gener del 2010, a les 9:44

    El tresor perdut

    Això eren dos nens que es deien Miquel i Joan. Ells estaven passejant per la platja,van veure un camí i el van seguir. El camí els va conduir a un bosc. Pel terra es van trobar un mapa, van seguir les seves indicacions i es van trobar un bagul ple de diners, joies i diamants. Quan l'anaven a agafar, va sorgir una bruixa i els hi va dir:
    -Us donaré la meitat del meu tresor a canvi que trobeu la meva bola de vidre i rompeu el meu encanteri. I ells li van dir:
    -D'acord per on començam?
    -Per aquella casa que es veu per allí- li va dir ella.
    - D'acord - van dir ells. Després que passessin dues hores la van trobar, li van donar la bola de vidre i es va rompre l'encanteri, ella els hi va dir:
    -Aquí teniu la meitat del meu tresor, moltes gràcies.
    De res -van dir ells. La bruixa se'n va anar i ells
    també . Quan en Miquel i en Juan van arribar a ca seva, els seus pares i ells van tenir una gran xerrada.

    ResponElimina