dilluns, 31 de gener del 2011

Proposta d’activitat amb el Wordle

He pensat de fer una activitat dedicada al 8 març. Així, els objectius es concreten en conscienciar l’alumnat del significat d’aquest dia i donar a conèixer les dones més representatives de la literatura catalana. Els continguts se centren en la lectura i audició d’una antologia de poemes d’escriptores de tots els temps de la literatura catalana i la recerca d’informació sobre les escriptores triades.
L’activitat està programada per a tres sessions, que s’han de desenvolupar a l’aula d’informàtica o bé mitjançant l’aula mòbil.
En la primera d’elles, cada alumne (o parella d’alumnes) tria una escriptora a l’atzar i en cerca informació per tal de redactar una breu ressenya, a partir d’una graella amb una sèrie d’ítems per tal de guiar la recerca.
En la segona sessió, en primer lloc se’ls indica que han d’accedir al Wordle per tal de realitzar l’activitat que toca. En segon lloc, comencem amb els textos, els escolten diverses vegades i n’han d’extreure les paraules més significatives de cada poema. Un cop extretes comencen les provatures amb el Wordle i les paraules-etiqueta que han extret.
En la tercera sessió han de penjar al bloc la breu informació sobre les escriptores, juntament amb el núvol d’etiquetes elaborat i presentar-lo a la resta de companys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada